Voor de liefhebbers van kruidkoek of worsteltjestaart. Hier 2 heerlijke recepten.
Sinaasappelsapworteltaart
Ingrediënten:
400 – 500 ml sinaasappelsap
150 ml olie
200 gr. suiker
1 theel. vanille
50 gr. walnoten, in stukken gehakt
50 gr. rozijnen
1 theel. nootmuskaat
1 theel. kaneel
1 theel. speculaaskruiden
400 gr. volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
½ theel. zout
250 gr. geraspte wortel (300 gr met schil)
Bereidingswijze
Oven op 175 graden voorverwarmen.
Alle ingrediënten mixen en in ingevette taartvorm doen (of cupcakes).
25 – 65 minuten bakken, afhankelijk van de vorm.
Lekker met marsepein er bovenop.
Kruidkoek
Ingrediënten
1 pond bruine suiker
1 liter yoghurt (kan ook met melk of sojamelk)
1 kg. zelfrijzend bakmeel
4 theelepels koekkruiden of kaneel (of speculaaskruiden: zijn ook lekker)
1 theelepel nootmuskaat
½ theelepel kruidnagel
Wat zout
Eventueel noten, rozijnen, kokos, studentenhaver (vb. 5 zakken), vijgen, stukjes abrikoos etc. toevoegen
Ook eventueel paar eetlepels anijskruiden erbij: is lekker.
Bereidingswijze
Voor 3 bakblikken. Deze eerst invetten.
Midden in voorverwarmde oven plaatsen.
Bakken op 150 0C, 90 minuten
Kan in plakken gesneden de diepvries in